TAKLIMAT TAWARAN PROG. SLDN KHAS & P/TAHAP RMK 11 TAHUN 2017, OLEH PENGARAH SLDN EN. MOHAMAD BIN YAACOB DI DEWAN BESAR AUDITORIUM CIAST, S/ALAM, SELANGOR PADA 24 JAN. 2017.

 

Prog. SLDN berjalan seperti tahun-tahun lepas, pihak sykt & PB-SLDN kami sedang menunggu kuota 10- 15 tahun ini.

 

2.  Bagi rakan-rakan yang gagal mendapat tawaran, mari kita sama-sama perbaiki apa kekurangan/kesilapan lalu kita ingkari batas peraturan program menyebabkan kita kena mark kot, rejack le agaknya.

 

3.  Kepada semua pemohon calon perantis SLDN Tahun 2018 bagi Daerah Taiping Selama/Larut Matang, Perak siap sedia untuk memulakan program SLDN pada awal Feb/Mac 2018 di PB-SLDN Koleksi Ezzany, Kamunting, Perak.

 

Selamat menjalankan program SLDN 2018.

 

Pengurus PB-SLDN Kol. Ezzany

16 Jan 2018 - 0001am.

 

Kenangan 2012 - 2016

TAKLIMAT TAWARAN PROGRAM SLDN KHAS / P-TAHAP SLDN RMKe-11 TAHUN 2016, OLEH PENGARAH SLDN EN. MOHAMAD YAACOB DI PST. LATIHAN PERISDUSTERIAN (ILP) KUALA LUMPUR PD. 22HB. FEB. 2016

Pengarah SLDN Cyberjaya, En. Mohamad Yaacob yang bertanggungjawab atas perjalanan Program SLDN, Jab. Pembangunan Kemahiran sedang memberikan taklimat kepada semua syarikat & pst. latihan bertauliah SLDN yang akan terlibat dalam tawaran melaksanakan program SLDN Khas RMKe-11 Tahun 2016, di Pst/ Latihan Perindustrian (ILP) Kuala Lumpur pd. 22 Feb. 2016.

1. Iklan permohonan kemasukan dan pendaftaran Prog. SLDS Khas RMKe-11 bagi tahun 2016, telah ditutu pada 15 Feb. 2016.

2.  Para pemohon yang berjaya diucapkan syabas kerana anda  terpilih dikalangan rakan-rakan anda yang ramai. Anda semua dikehendaki melaporkan diri ke Pst. Latihan SLDN Koleksi Ezzany, Kamunting pada 01 Apl. 2016, untuk sesi taklimat / pendaftaran dan program suaikenal.

3.  Kepada calon Perantis baru, diucapkan selamat menjalani latihan dengan bersungguh-sungguh kerana tempoh latihan kali ini agak singkat selama 8 bulan sahaja, dan anda semua akan menjalankan prog. SLDN  mengikut NOSS baru TA-011-Tahap 1-2-3, dan seterusnya akan menjalani peperiksaan akhir SLDN pd. penghujung Nov. 2016.  Jangan leka dan belajarlah dengan tekun dan penuh minat, ini adalah peluang anda yang terpilih bagi permulaan Rancangan Malaysia Ke 11 Tahun 2016.

4.  Kepada semua Coach SLDN Khas & P/Tahap yang terpilih, jalankan tugas anda sebagai seoorang Perantis SLDN, semoga anda semua berjaya dalam semua modul latihan dan peperiksaan akhir teori & praktikal.

5.   Bagi pemohon yang gagal terpilih, kami mohon berbanyak maaf kerana kuota perantis yang diberi adalah terhad.  Cuba lagi di tahun hadapan OK.

  

Sekian, terima kasih.

Dari Penyelaras Syarikat Kol Ezzany.

18 Mac 2016 - 1.00am.

 

 

REHEASEL KONVOKESYEN SLDN KE 4 - 2015

DI KOLEJ JURURAWAT, HULU KINTA, PERAK 


PERSIAPAN LAT MOTIVASI

SESI MOTIVASI DIRI

PERANTIS SLDN KHAS & LAT PERALIHAN ATM SESI JAN / FEB 2015

En. Jamaluddin Hassim, penceramah jemputan sedang memberikan  penerangan kebaikan perjalanan Program SLDN

 

 

Para Perantis SLDN Khas & ATM Sesi Feb. 2015, sedang mengikuti latihan Motivasi

 

 

PERANTIS SLDNK SESI FEB 2014

 

 

Perantis SLDN Khas yang baru melaporkan diri sedang membuat latihan motivasi memperkenalkan diri masing-masing dalam sesi suaikenal pada 3 Feb. 2014.

Misi & Versi Wawasanku

Perantis SLDN Khas dan Kumpulan Wawasanku 1, sedang memberikan persembahan missi & versi kepada para juri terdiri daripada Perantis SLDN ATM Senior Sesi Jan 2012 & Jul 2013 yang mengadili persembahan latihan motivasi anda.

Pembentangan Kertas Kerja

 

 

 

Pembentangan Kertas Kerja Wawasanku

 

 

 

Lagu Petriotik,

Memperlihatkan persembahan para perantis menyanyikan lagu-lagu petriotik Malaysiaku, 1Malaysia, dan Negaraku cukup membanggakan kami semua, terima kasih.

 

 

 

Logo & Motto persembahan wawasanku.

 

 

 

Inilah hasil kerja krietif para perantis yang mempersembahkan latihan motivasi masing-masing mengikut kumpulan.

 

CERAMAH MOTIVASI KEPADA PERANTIS SLDNK/ATM SESI FEB 2015

 

 

 

DSE & PPL SLDN jemputan, En. Jamaluddin Hassim sedang memberikan ceramah motivasi mengenai Program SLDN Khas RMKe-10 kepada 10 orang Perantis baru dalam sesi latihan motivasi dan suaikenal di PL Bertauliah SLDN Koleksi Ezzany, Kamunting, Perak.

Ucapan dan slide diberikan kepada semua perantis agar anda semua tahu akan perjalanan program sldn dengan lebih berkesan.

Para Perantis SLDN Khas baru, sedang mengikuti latihan motivasi dan ceramah kebaikan dan perjalanan program sldn yang disampaikan oleh En. jamaluddin Hassim.


Para perantis sedang mendengar ucapan ringkas sempena tamat latihan motivasi oleh Penyelaras Syarikat Koleksi Ezzany, sebelum jamuan meraikan para perantis baru dan selamat berlajar diucapkan.