PROGRAM I-KIT & I-KEUNITA 2.0 TAHUN 2013 ANJURAN PEJABAT PEMBANGUNAN WANITA NEGERI PERAK MULAI 04 OKT - 24 NOV 2013 ** BIDANG JAHITAN PAKAIAN WANITA**

MESYUARAT JPW 2013 PD. 02 OKT. 2013

Pn. Srihartini bt. Mohamed Shamsudin Pengarah Pej. Pembangunan Wanita Negeri Perak bersama pegawai-pegawainya dan pihak JPK Cyberjaya sempena penubuhan & merasmikan Prog. I-KIT & I-KEUNITA 2.0 Tahun 2013 di Bgn. IKIM Negeri Perak, Ipoh pd. 2 Okt. 2013.

2. Objektif utama, adalah bagi menjayakan Program Kursus bidang Jahitan Pakaian Wanita dan lain-lain bagi peserta wanita, terutama Ibu Tunggal dan personel yang telah memohon menyertai program ini, bagi memberi latihan asas yang telah separuh mahir dalam berbagai bidang berkenaan, dan memberi bimbingan kearah keusahawanan dan perniagaan dengan bantuan kerjaaan yang sedia ada.


MAJLIS KONVO JPW PERAKLAWATAN PENGARAH JPW PERAKPERANTIS KUR JAHITAN JPW PERAK

 

 

10 Peserta Kursus Jahitan Pakaian Wanita Tahap 1, sesi bergambar kenangan dalam sesi menggayakan modul pakaian tradisional yang telah siap.

LAWATAN KERJA TIM. PENGARAH JPW PERAK

Tim. Pengarah JPW Perak, Pn. Rohana sempat memberikan ucaptama sempena lawatan kerja pendaftaran 10 peserta kursus jahitan pakaian wanita di Pst. Latihan Jahitan Koleksi Ezzany, Kamunting, Perak pada hari pertama dan penyerahan logo dan banner Prog. I-Kit & I-Keunita 2.0 Tahun 2013 kepada Pengurus PL. 

SUMBANGAN CENDERAHATIPERANTIS JPW & TETAMU DALAM UPACARA MAJLIS

 

 

Para peserta kursus dan kaluarga turut hadir sempena tamat kursus jahitan pakaian wanita dan majlis penutup Prog. I-Kit & I-Keunita 2.0 Tahun 2013.

LATIHAN PRAKTIKAL

Mari Kita Ke Bengkel Latihan......

 

 

 

 

Pn. Norizan dan Pn. Faridah sedang membuat latihan kerja praktikal melakar pola dan menyemat fabrik untuk menyiapkan kerja dan menjahit sehelai modul baju kurung tradisional. 

 

 

 

 

Cara membuat dan melakar pola dengan betul dan tepat mula diajar mengikut sukatan centimeter (cm) lebih mudah dan senang, walaupun cara lain turut digunapakai. 

 

 

 

  

Pn. xxx sedang menyiap dan menjahit modul latihan sehelai baju kolar hawaii

CONTOH MODUL LATIHAN

Inilah sebagaian modul latihan yang telah dibuktikan oleh para peserta kursus jahitan kami.

SESI BERGAMBAR KENANGAN & PERPISAHAN

Para peserta Prog. I-Kit & I-Keunita 2.0 2013, bersama Pgrh. JPW Perak Pn. Srihartini Mohamed Shamsudin, Pengurus PL Jahitan Koleksi Ezzany Pn. Shaliza Hj Safri serta Coach dan tetamu jemputan Pn. Hjh. Salmah Ahmad, Pn. dari Persatuan Ibu Tunggal (CEKAL) Parlimen Taiping dalam sesi bergambar kenangan sempena upcara majlis tamat kursus dan penutupan Program mulai 04 Okt. - 24 Nov. 2013.


.